New York

New York krijgt er duizenden oplaadpunten bij

De New Yorkse burgemeester Bill De Blasio heeft aangekondigd dat de stad er duizenden oplaadpunten bij zal krijgen op korte termijn. Voor 2020 moeten de eerste duizend al zijn geplaatst. De plannen zijn onderdeel van een groter geheel om de Amerikaanse stad zeer snel klaar te maken voor de komst van elektrische voertuigen.

Tienmiljoen dollar

Met de plannen zijn een investering van tienmiljoen dollar gemoeid. Het idee is om elke buurt in de stad een eigen oplaadhub te geven. Daarbij moet wel begrepen worden dat het begrip buurt in New York wat ruimer wordt gezien dan in Nederland. De hubs moeten hele gebieden die in Nederland deelgemeentes zouden heten gaan voorzien. Dit moet al in 2018 gebeuren. Daarna komen losstaande oplaadpunten aan de beurt.

Snel kunnen laden

De hubs moeten ervoor zorgen dat er snel geladen kan worden. De auto’s moeten in dertig minuten volledig vol zijn. Uitgangspunt dat genomen is, is een gemiddelde oplaadtijd van acht uur om een accu volledig te vullen. Dit is vaak het geval met opladers die thuis gebruikt kunnen worden. De Blasio is ervan overtuigd dat de toekomst van de stad elektrisch is. Wel denkt hij dat er flink wat tijd voor nodig zal zijn om dit voor elkaar te krijgen. De oplaadpunten moeten daarbij geen probleem zijn. Die denkt hij in hoog tempo in de stad te kunnen realiseren.

Twintig procent

De burgemeester is wel enigszins terughouden in de snelheid waarmee elektrisch rijden moet groeien in de stad. Zo wil hij dat twintig procent van de voertuigen in 2035 elektrisch is. Dat is één op de vijf voertuigen. In andere landen, bijvoorbeeld in China, Engeland en Frankrijk, wil men rond die tijd al volledig elektrisch zijn. De auto’s die op fossiele brandstoffen rijden moeten dan van de weg verdwenen zijn. In New York zal dit tegen die tijd vooralsnog dus niet het geval zijn.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ – Kapitein Hatterasstraat 30 – 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto’s en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu’s. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *