laadstation

Snelle groei laadstations op de werkplek verwacht

De ontwikkeling van de markt voor laadstations is op verschillende vlakken waarneembaar. Zo stappen commerciële bedrijven in plannen om laadstations langs wegen en parkeerlocaties te plaatsen. Gemeenten trekken tegelijkertijd steeds meer laadpalen op rondom parkeerplekken. De snelle groei wordt de komende jaren echter verwacht rondom mogelijkheden tot opladen op de werkplek.

Slimme oplossingen

Uit onderzoek van onderzoeksbureau ON World komt naar voren dat vooral slim opladen erg belangrijk wordt gevonden door de consument. Het is volgens velen het belangrijkste punt van aandacht voor de komende tijd. Momenteel vindt tachtig procent van de oplaadtijd thuis plaats. Door de op handen zijnde veranderingen in de manier van vervoer is voldoende oplaadgelegenheid zeer belangrijk geworden, luidt één van de uitkomsten van het rapport.

Transformatie

Uit het onderzoek bleek ook dat steeds meer mensen bereid zijn om over te stappen op een elektrisch voertuig. Wanneer de huidige auto aan vervanging toe is, dan wil men graag elektrisch gaan rijden. Vooral de opkomst van autonoom rijden spreekt velen tot de verbeelding. Het gevoel wordt vergeleken met de opkomst van de smartphone toen Apple de iPhone lanceerde. Juist omdat autonoom rijden belangrijker wordt wil de consument er zeker van zijn dat in steden en op werkplekken voldoende gelegenheid komt om het voertuig van een volle accu te kunnen voorzien. De echte groei wordt echter pas na 2020 verwacht.

Commerciële stations

In het afgelopen jaar groeide het aanbod aan oplaadpunten rondom werkplekken wereldwijd met 77 procent. De verwachting is dat dit ook de komende jaren zo zal zijn. De ontwikkeling zal versnellen op het moment dat commerciële partijen de kansen gaan benutten die op dit gebied liggen, aldus het rapport. Wanneer deze partijen gebruik gaan maken van de vraag die rondom kantoren, hotels, overheidsgebouwen en andere werkplekken liggen zal het oplaadmoment steeds meer tijdens werkuren plaats gaan vinden. Desondanks zal ook het aantal thuisaansluitingen voorlopig blijven toenemen.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ - Kapitein Hatterasstraat 30 - 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto's en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu's. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *