Honda

Honda toont elektrische retroauto aan publiek

Tijdens de autobeurs van Frankfurt heeft Honda een conceptauto getoond die zowel zeer modern als zeer traditioneel genoemd kan worden. De Honda Urban EV is namelijk een retromodel, vol met de nieuwste technologie met betrekking tot elektrisch rijden. De auto haakt bovendien in op de trend om stadsauto’s te produceren.

Futuristische retro

De Honda Urban EV is gemaakt met vrijwel alle trends op het gebied van stijl van dit moment in het achterhoofd. Daardoor grijpt hij bijvoorbeeld terug op de klassieke vormen van de Honda Civic zoals die er in de jaren zeventig van de twintigste eeuw uitzag. Zoals het verleden eruitzag, zo wordt ook de toekomst. Honda is voornemens om de Urban EV ook echt in productie te nemen over enkele jaren.

Simpel en compact

Er is onder veel fabrikanten een ware rage ontstaan om kleine simpele voertuigen te maken die vooral geschikt zijn voor de stad. Eerder lieten bijvoorbeeld Renault, Nissan en Smart al weten zich hier sterk op te focussen. Ook de Hunda Urban EV is hierop gericht. De auto is klein en compact gehouden zonder overbodige extra’s. Zo is hij geschikt om gemakkelijk door drukke steden te bewegen. Aan de binnenzijde is de gehele bediening te doen dankzij een touchscreenpaneel. Dit is te vergelijken met bijvoorbeeld de Tesla Model 3, maar eigenlijk nog iets uitgebreider dan bij dat model.

Veel vraagtekens

Dat de Honda Urban EV er komt is duidelijk. Als het aan de fabrikant ligt rijdt hij vanaf 2019 op de Europese wegen. Wat de auto echter precies allemaal kan is nog onduidelijk. Er is geen verdere informatie over de kracht van de batterij gegeven. Daardoor is bijvoorbeeld ook nog niets te zeggen over de actieradius. Bovendien is niet bekend waar en wanneer de auto verkrijgbaar zal zijn. Deze informatie zal in de komende tijd langzaam moeten gaan uitlekken.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ – Kapitein Hatterasstraat 30 – 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto’s en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu’s. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *