Wiel

Continental ontwikkelt wielen speciaal voor elektrische auto’s

De opkomst van elektrisch rijden gaat de auto in de komende tijd op zeer veel gebieden beïnvloeden. Naast het feit dat fossiele brandstoffen gaan verdwijnen, is er bijvoorbeeld ook op allerlei andere vlakken veel te winnen. Zo ontwikkelt bandenfabrikant Continental een speciaal wiel voor elektrische auto’s. Daar zal flink wat mee gewonnen worden.

Remmen en optrekken

De reden waarom de wielen de aandacht trekken van de bandenmaatschappij is simpel. Doordat er nu elektrisch aangedreven wordt, is er een hele andere manier van remmen en optrekken ontstaan. Dit maakt bijvoorbeeld de waarde van de traditionele schijfrem minder groot. Continental wil daarom met geheel nieuwe wielen komen die beter geschikt zijn voor het remmen op de motor zoals dat met elektrisch rijden gebeurt.

Praktische kant

Vooral voor het remmen is veel aandacht. Zo willen veel fabrikanten de energie die vrijkomt met het remmen opvangen en hergebruiken in de auto. Daarnaast is doordat er op de motor geremd kan worden veel minder druk op de oude remmen. Een nadeel hiervan is dat de remmen minder intensief gebruikt worden. Dit kan gevaren met zich meebrengen, denk aan roestplekken door onvoldoende gebruik. Continental heeft hier veel aandacht aan besteed. Het wil wielen op de markt brengen die niet met dit soort gevaren te maken kunnen krijgen. Daarmee zou een potentieel groot gevaar kunnen worden gesmoord in de kiem.

Meerdere componenten

De nieuwe wielen zullen uit meerdere componenten bestaan. Onder andere een deel voor de remenergie, een deel voor het opvangen van de energie door momentum en een deel dat te vergelijken is met de huidige wielen zullen in dit nieuwe ontwerp een plaats hebben. Daarnaast zal het wiel van aluminium worden gemaakt. Dit past beter bij het veranderde gebruik. De wielen worden bovendien een stuk lichter wat de actieradius van een auto op een volle accu weer ten goede zou kunnen komen.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ - Kapitein Hatterasstraat 30 - 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto's en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu's. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *