BP

BP wil laadstations aan benzinepompen gaan toevoegen

Het Britse olie en gasbedrijf BP is in gesprek met verschillende partijen om te onderzoeken hoe laadstations aan de huidige benzinepompen kunnen worden toegevoegd. Als het aan de benzineleverancier ligt worden alle stations wereldwijd verrijkt met een aantal laadpalen. Dat heeft CEO Bob Dudley laten weten in een interview.

Snel omschakelen

Het is volgens de CEO zaak voor BP om snel om te schakelen. Het bedrijf ziet de omslag van benzine- en dieselauto’s naar elektrische voertuigen gebeuren. Als het daar niet op inspringt, dan zal dit het bedrijf grote schade toebrengen. Daar is het bedrijfsmodel simpelweg niet op ingericht in de huidige vorm. BP is daarom in gesprek met verschillende fabrikanten over de opties die er zijn met betrekking tot elektrisch rijden.

Goed nieuws

Dat het bedrijf zich aan wil passen aan de moderne tijd werd als goed nieuws gezien. Vandaag steeg de waarde van het aandeel BP met drie procent op de beurs. Dudley is zelf ook uitgesproken over de ontwikkeling. Volgens de grote baas van het bedrijf is het verstandig om juist nu mee te bewegen met de ontwikkeling. Op die manier kan het straks klaar zijn voor de nieuwe wereld, zonder dat daarbij een sprong in het diepe hoeft te worden gemaakt. De ontwikkelingen kunnen dan stapsgewijs worden uitgerold. In het verleden heeft het bedrijf namelijk al mislukkingen met bijvoorbeeld zonne-energie meegemaakt door te gretig te zijn.

Lange weg

Voor het zo ver is dat er bij BP een batterij volgetankt kan worden is er nog een lange weg te gaan. Zo zijn er bijvoorbeeld nog veel verschillen in laadtechnieken. Bovendien zijn zowel de manier van laden, als de batterij zelf, nog volop in ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan de opmars van snellaadtechnieken. BP wil daarom met de verschillende autofabrikanten tot een duidelijk systeem komen dat het bij zijn huidige pompen kan gaan aanbieden.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ – Kapitein Hatterasstraat 30 – 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto’s en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu’s. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *