apps oplaadpaal elektrische auto

Nooit meer zoeken naar een oplaadpunt met deze handige apps

Goed, je bent in het bezit van een elektrische auto. De eerste stap is hiermee gezet en vanaf nu draag ook jij mee aan een betere en duurzamere wereld. Elektrisch rijden is één ding, je moet echter ook nog zo nu en dan de accu van je voertuig opladen. Echter, oplaadpunten zijn gelukkig inmiddels wijdverspreid, zodat je nooit meer lang hoeft te zoeken. Wij hebben de beste apps voor jou op een rijtje gezet waarmee je precies kunt zien welke het meest dichtbij is.

iOS of Android

Ben je in het bezit van een Apple telefoon zoals de iPhone 8? Dan draai je een besturingssysteem genaamd iOS. Binnen de telefoonindustrie zijn er twee grote besturingssystemen die momenteel de dienst uitmaken: het hiervoor genoemde iOS en concurrent Android. Voor beide besturingssystemen is er een ander aanbod beschikbaar qua elektronische oplaadpunten apps.

Iphone & iOS: NewMotion

app

Indien je in het bezit bent van een iPhone raden wij de app ‘NewMotion’ aan, te downloaden uit de App Store. Het fijne aan deze app is dat hij bijzonder accuraat en uitgebreid is. Zo kun je tijdens het instellen van de app aangeven welke elektronische auto je rijdt. Hierbij zoekt de app automatisch op welke accu jij dan hebt en vergelijkt dit vervolgens met het totale aanbod. Zodoende toont de app enkel de oplaadpunten op een overzichtelijke map die voor jou geschikt zijn. Hierbij stopt de app echter niet: het laat ook nog de prijzen van de oplaadpunten zien alsmede de beschikbaarheid qua snelladen of niet. Vanuit de app kun je dan direct naar de beste, meest voordelige of dichtstbijzijnde oplaadpaal navigeren.

https://itunes.apple.com/nl/app/newmotion-laadnetwerk-voor-elektrische-voertuigen/id549121633?mt=8

Samsung & Android: Plugshare

plugshare

Ben jij in het bezit van een Android telefoon, zoals bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S8? Dan raden wij Plugshare aan. Plugshare is de meest populaire app voor elektrisch rijden beschikbaar op Android. Net als ‘NewMotion’ is de app gigantisch uitgebreid. Op een overzichtelijke kaart zie je in een handomdraai welke oplaadpunten zich allemaal bij jou in de buurt bevinden. Dankzij enkele handige filters worden daarnaast enkel de oplaadpunten getoond die voor jouw auto van toepassing zijn. Grote meerwaarde van Plugshare naast de standaard functionaliteit is daarbij de gemeenschap. Er zit een behoorlijk actieve community achter de app. Hierbij laat men onderling onder meer weten wanneer en waar er nieuwe oplaadpunten geplaatst worden, welke problemen men is tegengekomen en ook kun je hulp krijgen bij vragen via het forum. Verder beschikt de app uiteraard over de mogelijkheid om direct naar de dichtstbijzijnde oplaadpaal te navigeren wanneer je zo ver bent.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xatori.Plugshare&hl=nl

En de rest?

Uiteraard zijn er nog veel meer opties. Tik, afhankelijk van welke telefoon je hebt, in de App Store of Google Play Store maar eens ‘Electric car’ in. Je krijgt dan een waslijst aan apps. Sommigen hiervan zijn goed, anderen minder. Zo beschikt Nuon over een eigen app waarin eveneens alle laadpunten getoond worden. Voordeel van deze app is dat hij enkel de publiek beschikbare laadpunten laat zien. Het kan immers nog weleens voorkomen dat een laadpunt eigendom is van een bedrijf en zodoende bijvoorbeeld achter een hek zit. Verder beschikt de standaard Apple Maps applicatie eveneens over een functie om beschikbare laadpunten te tonen. Uit eigen ervaring weten we echter dat deze niet altijd een betrouwbaar beeld weergeeft.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ – Kapitein Hatterasstraat 30 – 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto’s en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu’s. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *