Formule E

Eerste team treedt toe tot elektrische raceklasse Jaguar

Komend jaar zal de Formula E ondersteuning krijgen van een tweede elektrische raceklasse in de raceweekends. Deze klasse is in handen van Jaguar. Het eerste team voor deze klasse heeft inmiddels een licensie ontvangen. Het is de bedoeling dat er voor de start van het nieuwe seizoen nog negen teams volgen.

Grote namen

Achter het team zitten een aantal grote namen. Onder andere oud-coureur Boby Rahal is naamgever van het team. In het verleden was Rahal actief in de Indycar. Daar heeft hij nog altijd een team, evenals in de IMSA Sportscar Series en de Red Bull Global Rallycross. Daar wordt nu het elektrische Jaguar team aan toegeveoegd. Rahal is niet de enige die deze stap zet.

Meer en meer

Ook in de Formula E zelf zijn komend seizoen meer bekende namen dan ooit te zien. Veel grote fabrikanten zien inmiddels de voordelen van de klasse in. Door mee te doen aan de elektrische races kunnen autofabrikanten nieuwe technieken testen. Dit is in het verleden vaak een succesvol recept gebleken voor brandstof auto’s. Om die reden is ook Jaguar met de klasse begonnen. Rahal gaf dan ook aan dat vooral de kans om voorop te lopen in de ontwikkeling de doorslag gaf voor zijn keuze. Als eerste nieuwe auto’s kunnen testen is een groot voorrecht, zo stelde hij in een persbericht.

Echte auto’s

Het grote verschil tussen de Formula E en de nieuwe Jaguar I-pace Series is dat de nieuwe klasse om zogenaamde echte auto’s draait. De technieken die gebruikt worden mogen in theorie één op één worden overgenomen in productieauto’s. De bolides die gebruikt worden zijn dan ook het best te omschrijven als opgepimpte personenauto’s. Wanneer de auto van extra spoilers en dergelijke gestript worden dan blijft het model over zoals deze in de showroom te vinden is. Dit maakt het dan ook interessant voor veel teams.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ – Kapitein Hatterasstraat 30 – 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto’s en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu’s. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *