Renault Zoe

Renault wint prijs voor elektrische auto’s

Het Franse Renault heeft een award in de wacht gesleept voor elektrische auto’s. Het gaat om de GreenFleet Award voor beste fabrikant van elektrische auto’s in 2017. De uitreiking vond plaats in het Engelse Coventry. In het totaal ging de fabrikant met zes verschillende prijzen aan de haal tijdens de avond.

Flink aanbod

De fabrikant kreeg de prijs onder andere omdat het aanbod aan elektrische en hybride voertuigen inmiddels flink is uitgebreid. Daaronder valt bijvoorbeeld de Renault ZOE. Deze auto kreeg dan ook afzonderlijk een aantal prijzen. Zo werd de ZOE bekroond tot beste elektrische auto van 2017 en beste tweedehands elektrische optie voor 2018. Een andere auto waar veel aandacht voor was tijdens de avond was de nieuwe Kangoo. Van deze auto wordt in 2018 veel verwacht.

GreenFleet Awards

De GreenFleet Awards bestaan inmiddels al enige tijd. Ze worden jaarlijks uitgereikt aan de auto fabrikanten die het meest hebben gedaan om de uitstoot terug te brengen. Dit heeft bijvoorbeeld betrekking op de ontwikkeling van elektrische auto’s, maar ook op allerlei andere fronten. Dit betekent dat bijvoorbeeld ook bedrijven naar de prijs meedingen die onderdelen ontwikkelen. Ook bedrijven die het productieproces verbeteren kunnen in theorie de prijzen winnen. Tijdens de uitreiking van dit jaar was er vooral veel aandacht voor de ontwikkeling die batterijen momenteel doormaken. Dit was ook een belangrijke reden om de ZOE meerdere awards toe te kennen.

Eén op de vier

Op dit moment is één op de vier elektrische auto’s die in Europa verkocht worden een Renault. Komend jaar wil het bedrijf nog eens een sprong voorwaarts maken. Dan komen opnieuw nieuwe modellen op de markt. Naast personenauto’s hoopt het Franse bedrijf ook zijn grip op de minivans te blijven verstevigen. Onder andere de Master Z.E. die in 2018 op de markt komt moet hier een belangrijke rol in gaan spelen. Dit is een busje van een wat groter formaat.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ – Kapitein Hatterasstraat 30 – 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto’s en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu’s. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *