Nieuws

Ford Mustang Mach-E krijgt voorlopige prijzen

Recentelijk werd de Mustang Mach-E aan het grote publiek voorgesteld. Zoals de naam doet vermoeden is de volledig elektrische SUV geïnspireerd op de legendarische Mustang muscle-car. Het nieuwe model zal in het laatste kwartaal van 2020 beschikbaar komen. Inmiddels zijn de voorlopig Nederlandse prijzen kenbaar gemaakt. Het is uiteindelijk de bedoeling dat de Mustang Mach-E een goede concurrent zal worden op de reeds gevestigde orde.

Voorlopige prijzen Mustang Mach-E

Al eerder werd duidelijk wat het nieuwe model ongeveer zou moeten kosten. Inmiddels zijn de Nederlandse prijzen kenbaar gemaakt en weten wij ook welke uitvoeringen er beschikbaar zullen komen. De Mustang Mach-E kent een vanafprijs van € 49.925,=. Voor deze prijs krijg je de beschikking over een 258 pk sterke SUV waarbij de aandrijving volledig op de achterwielen zit. Daarnaast wordt deze versie standaard voorzien van een 75,7 kWh accupakket. Volgens de WLTP berekening behaal je dan een actieradius van 450 kilometer. De werkelijke actieradius zal dus lager uitvallen wanneer de NEDC cijfers kenbaar worden gemaakt.

Wanneer je € 58.075,= neertelt op de balie van de Ford-dealer krijg je hetzelfde model mee, echter dan wel met een groter accupakket van maar liefst 98,8 kWh. Met dit accupakket kan op papier 150 kilometers extra afgelegd worden. Vanwege het grotere accupakket is ook het vermogen wat hoger. Bij dit model heb je de beschikking over 285 paardenkrachten op de achteras.

Vierwielaandrijving

De nieuwe Mustang Mach-E zal ook beschikbaar komen met vierwielaandrijving. Voor deze vierwielaandrijving moet er aanzienlijk dieper in de buidel getast worden. Het model met het 75,7 kWh accupakket gaat in de prijslijst terecht komen voor € 57.665,=. Voor deze prijs moet je ook rekening houden met minder actieradius. Deze zakt namelijk met 30 kilometer naar 420 kilometers. Met het grootste accupakket zal de vierwielaandrijver aangeboden worden voor € 67.140,=. Ondanks het grotere accupakket lever je nog meer in op de actieradius. Met volle accu’s kom je 540 kilometer verder. Je hebt dan echter wel weer de beschikking over 337 pk.

First Edition

Om de komst van de Mustang Mach-E in Nederland te vieren zal de importeur ook een gelimiteerde versie aanbieden. De First Edition kent een prijs van € 70.940,=. Hiervoor krijg je de vierwielaangedreven Mustang Mach-E met het zwaarste accupakket. Daarnaast wordt de SUV voorzien van een panoramadak en audio van Bang & Olufsen. Bij de First Edition valt er verder weinig te kiezen. Dit model zal enkel in de kleur blauw beschikbaar komen.

Mach-E GT

Naast de eerder genoemde versies zal begin 2021 ook de Mach-E GT in de prijslijsten worden opgenomen. Zoals je mag verwachten van een GT zal vooral de sportieve kant van deze auto worden geaccentueerd. Accentueren is wellicht het verkeerde woord, want deze nieuwe Mustang Mach-E GT krijgt namelijk 465 pk aan boord. Volgens Ford sprint de SUV hiermee binnen 5 seconden naar de 100 km/h. De GT-versie zal daarnaast voorzien worden van een adaptief onderstel zodat er een gulden middenweg ontstaat in comfortabel en sportief rijgedrag. De komst van deze Mustang Mach-E GT is zeker, maar de Nederlandse prijs is nog onbekend. Ongetwijfeld zullen wij in de aanloop naar de komst van dit model meer te weten komen.

Deel
Door
Paul Herps
Tags: Ford