Chinees autodeelplatform stapt in laadstations

Het grootste autodeelplatform van China, Didi Chuxing, gaat naast diensten om auto’s te kunnen delen ook oplaaddiensten aanbieden. Daarvoor gaat het een eigen netwerk van laadstations bouwen. De autodeeldienst heeft grote plannen voor expansie en de mogelijkheid om voldoende te kunnen opladen is daarin een belangrijk onderdeel. Dat heeft het bedrijf zelf bekendgemaakt.

Groot in China

Op dit moment is het autodeelplatform vooral groot in eigen land. Daar heeft het een vloot van zo’n 265.000 elektrische voertuigen in bedrijf. Naast een carsharingdienst is er een taxidienst, zijn minibussen beschikbaar en kunnen auto’s gehuurd worden. Omdat de vloot al in grote mate elektrisch is en dat in de toekomst nog meer zal worden is oplaadmogelijkheid noodzakelijk. In de komende drie jaar wil het bedrijf uitgroeien tot een miljoen auto’s.

Eigen auto

Het bedrijf ziet geen andere toekomst dan auto’s op nieuwe energie. Daarnaast zal alle transport in de toekomst met deeldiensten gebeuren, zo voorziet de leiding van het autodeelplatform. Didi Chuxing wil een centrale rol in het ‘internet van transport’ zoals het deze ontwikkelingen zelf noemt. Om die reden is het daarom ook op zoek naar partnerschappen over de gehele wereld. Eén van de eerste samenwerkingsverbanden die nu is gesloten is met het Zweedse NEVS. Daarmee wil het eigen elektrische voertuigen gaan ontwikkelen. Die auto moet volledig aangepast zijn op de wensen van Didi.

Opladen

Voor de korte termijn zal aan het netwerk van laadstations worden gewerkt. Dit zal per direct gaan gebeuren. In eerste instantie zal dit in eigen land gebeuren. China is vooralsnog nog altijd een groeimarkt voor het bedrijf. Wanneer Didi Chuxing daadwerkelijk de overstap wil gaan maken naar andere landen is dan ook nog niet bekend. Ook is niet bekend hoeveel laadstations er zullen komen en op welke termijn deze beschikbaar zullen zijn. Wel is bekend dat op dit moment al aan dit project wordt gewerkt.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ - Kapitein Hatterasstraat 30 - 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto's en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu's. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *