Honda

Elektrische Honda’s moeten in 15 minuten vol zijn

Nu ook de Japanse autofabrikanten zich vol overgave op de productie van elektrische auto’s lijken te storten is de ontwikkeling van oplaadtechnologie de volgende stap die deze fabrikanten willen zetten. Honda wil dat al zijn elektrische auto’s voortaan binnen maximaal 15 minuten in grote mate vol te laden zullen zijn.

150 kilometer

Als richtlijn is een minimum van 150 kilometer genomen. Als het aan Honda ligt moet het mogelijk zijn om een batterij voldoende energie te geven in een kwartier om deze afstand af te leggen. Dit zou meer dan het dubbele zijn ten opzicht van wat Honda nu kan. Het zal dan ook nog even duren voor de technologie daadwerkelijk in de voertuigen terechtkomt. Voorzichtige schattingen houden het op een introductie in 2022.

Wel al auto’s

Hoewel de technologie voor het snelle laden nog niet klaar is, zijn de elektrische auto’s van Honda dat al wel. Dat zal betekenen dat de eerste modellen die op de markt komen nog over de huidige technologie zullen beschikken. Het gaat dan om hete enige huidige model, de Honda Clarity, en het eerst volgende model. Dit is een stadsauto die veel lof kreeg tijdens de afgelopen autobeurzen. Deze auto moet vanaf 2019 op de markt komen. Het is wel belangrijk om te weten dat Honda niet de enige fabrikant is die hiermee wordt geconfronteerd. Ook andere merken hebben dezelfde richtlijnen opgesteld.

Omschakelen

De ontwikkeling bij Honda gaat flink sneller dan in afgelopen jaren. Dit is vooral het gevolg van het feit dat Japanse autofabrikanten langer bleven vasthouden aan het zuiniger en schoner maken van brandstofauto’s. De bedrijven hielden lang vol dat hier meer toekomst lag voor de autoindustrie. In de afgelopen maanden is het overgrote deel van de automakers in Azië hier echter anders over gaan denken. Om die reden wordt nu extra veel aandacht aan elektrisch rijden geschonken om de achterstand in te lopen.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ – Kapitein Hatterasstraat 30 – 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto’s en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu’s. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *