Aston Martin

Aston Martin gaat elke auto hybride maken vanaf nu

Het gehele portfolio van Aston Martin zal per heden worden uitgerust met hybride technologie. Op die manier wil het Britse merk snel stappen zetten in de elektrische auto-industrie. Binnen tien jaar moet het mogelijk zijn om alle Aston Martins hiermee uit te rusten, zo is de verwachting van de onderneming.

Elektrisch rijden

Het invoegen van hybride technologie is onderdeel van de stap naar elektrisch rijden die het bedrijf maakt. Ook wil het namelijk volledig elektrische nieuwe modellen op de markt gaan brengen. Door hybride voorop te stellen kan het doel al halverwege de jaren 2020 worden bereikt, zo stelt het bedrijf zelf. Dit is vooral belangrijk omdat autoproducenten tegen de deadline in 2040 aan kijken. Dan willen veel landen de brandstofauto verbieden.

Meer en meer

Meer en meer autofabrikanten geven aan dat het einde van de verbrandingsmotor in hun vloot nabij is. Zo gaf eerder bijvoorbeeld ook Volvo al aan geen nieuwe investeringen meer in de verbrandingsmotor te doen. In de toekomst zullen alleen elektrische auto’s en hybride varianten van deze merken dus nog op de weg rijden. Wel is het zo dat Volvo van de bestaande modellen ook geen brandstofvariant gaat aanbieden en dat Aston Martin dit voorlopig wel blijft doen. Hybride is een optie voor deze modellen, maar hoeft niet perse gekozen te worden door de klant. Dat is voor nieuwe modellen anders.

Nieuwe groei

De stap is niet alleen gezet met het oog op het milieu. Aston Martin kon in de afgelopen jaren geen goede cijfers overleggen. Het is dus noodzakelijk voor het bedrijf om nieuwe wegen te vinden. Elektrisch rijden zou een levenslijn kunnen vormen. Aston Martin heeft dan ook een reeks geheel nieuwe modellen voor verschillende markten in ontwikkeling. Dit varieert van een personenauto, tot een sportmodel en een SUV. Elektrisch rijden staat bij al deze modellen wel centraal in de ontwikkeling.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ - Kapitein Hatterasstraat 30 - 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto's en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu's. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *