laadpaal

Tesla gaat laadstations openstellen voor andere merken

Een groot probleem kan op korte termijn weleens een stuk minder groot gaan worden. Het is namelijk het voornemen van Tesla om zijn laadstations ook open te stellen voor andere merken. Daardoor wordt de infrastructuur voor elektrische voertuigen ineens flink worden uitgebreid. Dit komt vooral de afstanden die afgelegd kunnen worden ten goede.

Actieradius

De actieradius is nog altijd het belangrijkste struikelblok als het gaat om de aanschaf van een elektrisch voertuig. Het overgrote deel van de autobezitters is nog niet voornemens omdat ze er niet ver genoeg mee kunnen rijden op een volle accu. Bovendien zijn de oplaadmogelijkheden nog te beperkt. Dit kan flink veranderen als de laadstations van Tesla voor iedere elektrische auto toegankelijk worden. Dit vergoot de opties immers flink.

Utrecht

Een goed voorbeeld van het plan voor het superchargerstation nabij Utrecht Centraal dat onlangs werd gepresenteerd. Dit is precies het type station dat opengesteld gaat worden voor alle soorten elektrische voertuigen. Daardoor wordt het voor iedereen aantrekkelijker om naar de stad te komen. De auto kan dan immers gemakkelijk worden opgeladen tijdens het winkelen of theaterbezoek. Het is bovendien de bedoeling dat dit altijd gratis moet kunnen. Vergelijkbare stations komen ook op allerlei andere plekken in Europa, de Verenigde Staten en Azië te staan.

Nieuwe modellen

De stap komt op een moment dat het aantal nieuwe modellen en nieuwe rijders van elektrische voertuigen met rasse schreden toeneemt. Tesla komt zelf onder andere met twee nieuwe voertuigen. Daarnaast is een hele reeks bedrijven voornemens om volledig elektrische plug-in auto’s op de markt te brengen die zich moeten kunnen meten met de voertuigen van het merk. De vraag naar oplaadmogelijkheden zal daardoor heel snel heel erg toenemen. Dit moet ondervangen worden om problemen met het stroomnet voor te kunnen blijven. Tesla denkt dat op deze manier te kunnen doen.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ - Kapitein Hatterasstraat 30 - 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto's en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu's. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *