Shell

Shell gaat eerste oplaadpunt voor EV’s in Londen openen

Shell is voornemens om in oktober zijn eerste oplaadpunt voor elektrische auto’s in Londen. De precieze locatie van het oplaadpunt is nog niet bekendgemaakt. Het is een eerste stap in Engeland voor de oliemaatschappij naar diensten voor elektrisch rijden. Oplaadpunten moeten daarin een centrale rol gaan spelen voor het bedrijf.

Begin van een reeks

Het openen van het oplaadpunt is het begin van een reeks. Tegen het einde van 2017 moeten het er al tenminste tien zijn. Vervolgens zal aan de hand van behoefte steeds verder uitgebreid worden. Het doel is om tenminste twintig procent van de inkomsten van het bedrijf uit opladen te laten bestaan. Dit moet ter vervanging van benzine- en dieseldiensten gaan. Dit is altijd de basis van de oliemaatschappij geweest.

Transitie

Eerder dit jaar liet CEO Ben van Beurden van Shell al doorschemeren dat het bedrijf zich klaarmaakt voor de transitie. Er wordt tenminste een miljard geïnvesteerd in hernieuwbare energie. Daar hoort onder andere het openen van laadpunten bij de Shellstations langs de wegen bij. Van Beurden liet destijds weten ook zelf over te stappen op elektrisch rijden. Volgens de CEO zal olie binnen vijftien jaar steeds minder gevraagd worden. Om die reden moet de onderneming nu al omschakelen en nieuwe businessmodellen exploreren. De komende tijd zullen daarom ook andere plannen het levenslicht gaan zien voor de oliemaatschappij.

Concurrentie

Dat Shell zich meer en meer op het opladen zal richten is geen vreemde stap. Er zijn verschillende aanbieders op deze markt actief. De bekendste is misschien wel Fastned. De start-up heeft vele tientallen locaties in Nederland en is inmiddels ook internationaal aan het uitbreiden. Zo zijn de oplaadpunten in België, Duitsland en Engeland te vinden. Traditionele aanbieders van benzine moeten hier dus op reageren om te zorgen dat zij nog altijd een rol van betekenis kunnen blijven spelen in de toekomst.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ - Kapitein Hatterasstraat 30 - 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto's en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu's. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *