Mazda

Mazda denkt aan oud concept voor nieuwe EV’s

Mazda gaat mogelijk een vijftig jaar oud concept nieuw leven in blazen. Volgens de geruchten is het bedrijf namelijk van plan een motor met een propellermet drie bladen te gaan gebruiken als range extender in zijn elektrische auto’s. Het is mogelijk al vanaf 2019 mogelijk om elektrische auto’s met dit system te kopen.

Verschillende varianten

Mazda is in hoog tempo bezig zijn line-up aan te vullen met allerlei elektrische en pluginvarianten. Omdat het bedrijf vooral klanten over de streep wil trekken met voertuigen die verder kunnen rijden dan die van de concurrent. Het idee met de motor met de drie bladen is één van de mogelijkheden om dit voor elkaar te krijgen. Daarmee wordt extra energie opgewekt waardoor langer op een volle accu gereden zou kunnen worden.

Andere modellen

Naast dit idee zal Mazda snel een flink aantal nieuwe auto’s op de markt brengen. Het eerstvolgende model is de auto die het samen met Toyota en Denso heeft ontwikkeld. Daarna zullen vooral de modellen die Mazda al in de line-up heeft opnieuw worden uitgebracht in elektrische en hybride varianten. Daarbij worden verschillende motoren verwacht die in de auto’s worden gelegd. Het is dus niet zo dat elk nieuw model de propeller krijgt. Het zou bijvoorbeeld niet waarschijnlijk zijn dat de nieuwe RX7 en RX8 die in 2020 gaan verschijnen deze motor zullen hebben.

Grote plannen

Hoe de plannen er verder precies uit zien is nog niet bekend. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat de strategie samen met onder andere Toyota en Denso wordt bepaald. Het drietal bedrijven hoopt dat meer fabrikanten van auto’s en onderdelen zich bij de joint venture aansluiten. Om die reden is er nog geen specifiek plan met betrekking tot welke auto wanneer wordt uitgebracht. Buiten de RX-modellen en de eerste auto van de joint venture is het dus nog even afwachten.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ - Kapitein Hatterasstraat 30 - 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto's en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu's. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *