Opel

Paus kiest voor elektrische Opel Ampera-e

De Opel Ampera-e trekt al geruime tijd de aandacht in de wereld van de elektrische voertuigen. Velen geloven dat de nieuwe Opel de auto zal zijn die elektrisch rijden dan toch eindelijk naar het grote publiek zal brengen. Iemand die in ieder geval een nieuwe Ampera-e heeft aangeschaft is de paus.

Alles groen

Vaticaanstad, de thuisbasis van de paus, wil het eerste land ter wereld worden dat volledig CO-2-vrij wordt. Het is daarom in rap tempo bezig om alle energiebehoefte uit hernieuwbare bronnen te halen. Daarnaast moet mobiliteit volledig afhankelijk worden van elektrische voertuigen. Om die reden is de paus overgestapt op de Opel Ampera-e. Een belangrijke reden hiervoor is de actieradius van meer dan 520 kilometer. De paus heeft gekozen voor een witte uitvoering, dezelfde kleur als zijn werkkledij.

Samenwerking

De keuze voor de Ampera-e is niet helemaal toevallig. Vaticaanstad werkt voor de plannen die het heeft met betrekking tot het terugdringen van de CO2-uitstoot samen met een aantal partijen. Eén van die partijen is Opel. De twee partijen werken samen met het Italiaanse energiebedrijf Enel aan een model waarin alle mobiliteit duurzaam verloopt. De uitstoot van broeikasgassen via auto’s moet daarmee op zeer korte termijn kunnen worden teruggebracht naar nul. Niet alleen de paus gaat in de Opel rijden, ook alle andere auto’s in Vaticaanstad worden er door vervangen.

Veel aandacht

Er gaat al geruime tijd veel aandacht uit naar de nieuwe elektrische auto van de Duitse fabrikant. Onder andere de vooruitgang in bijvoorbeeld accuverbruik is hierin belangrijk. Ook de prijs die voor de auto gevraagd zal gaan worden speelt mee. Opel maakt daarbij elektrisch rijden stuk beter betaalbaar dan het totnu toe was. De fabrikant wil de strijd aangaan met Tesla. De nieuwkomer uit Californië heeft in betrekkelijk korte tijd de markt bestromd en heeft een flinke voorsprong op de concurrentie opgebouwd. Opel wil dit gat snel dichten.

Emiel Buteijn

Emiel is werkzaam bij NOQ – Kapitein Hatterasstraat 30 – 5015 BB TILBURG. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom elektrische auto’s en aanverwante onderwerpen zoals laadpalen, laadstations en elektrische accu’s. Dagelijks schrijft hij meerdere nieuwsberichten met daarin de de laatste nieuwtjes. Voor vragen mailt u mail@noq.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *